• Головна
  • Україна
  • Україна та Нідерланди підписали двосторонню безпекову угоду

Україна та Нідерланди підписали двосторонню безпекову угоду

Фото: ОП

Цьогоріч Нідерланди пообіцяли виділити Україні два мільярди євро військової допомоги

Україна підписала двосторонню безпекову угоду з Нідерландами. Відповідну угоду у Харкові уклали Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у понеділок, 1 березня.

Згідно з угодою, Нідерланди мають передати Україні два мільярди євро військової допомоги, а також протягом 10 років забезпечувати подальшу оборонну допомогу. Цей документ підтверджує підтримку Нідерландів щодо майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

“Угода також визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів, з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил Збройних Сил України. Я вдячний Прем'єр-міністру Рютте за цю угоду, яка посилить захист України, зокрема міста Харкова, де ми сьогодні зустрілися”, — прокоментував підписання угоди Володимир Зеленський. Президент також повідомив, що 1 березня Нідерланди виділили Україні новий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли бойові та патрульні катери.

Також Нідерланди зобов’язалися посилено допомагати Україні у відбудові, розвідці, інформаційній безпеці, а також у галузі критичної інфраструктури. У Харкові Володимир Зеленський та Марк Рютте зустрілися із українським військовим командуванням та побували у школі на одній зі станцій метро.

Нагадаємо, нещодавно Нідерланди замовили для України дев’ять артилерійських установок DITA. Про конкретні терміни передачі зброї наразі невідомо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності