• Головна
  • Україна
  • У Львові Володимир Зеленський та прем'єр-міністерка Данії підписали безпекову угоду

У Львові Володимир Зеленський та прем'єр-міністерка Данії підписали безпекову угоду

У Львові Володимир Зеленський та прем'єр-міністерка Данії підписали безпекову угоду

За угодою до 2028 року Данія надасть Україні 8,5 млрд євро комплексної допомоги

У п’ятницю, 23 лютого, Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною. Підписання угоди відбулося під час їхнього спільного візиту до Львова.

“Угода з Данією передбачає комплексну оборону та підтримку, як політичну, так і дипломатичну. У 2024 році військова допомога від Данії для України становитиме щонайменше 1,8 млрд євро. До 2028 року данський Фонд на підтримку України становить 8,5 млрд“, — розповів Володимир Зеленський.

Угода гарантує для України довгострокову комплексну підтримку від Данії протягом наступних 10 років у військовій та цивільній сфері. Вона також засвідчує, що Данія підтримуватиме вступ України до НАТО.

“Ми — перша скандинавська країна, яка підписала угоду про співробітництво з Україною на 10-річний період у сфері безпеки, який передбачає довгострокову співпрацю. Я сподіваюся, що ця угода стане початком ще багатьох міцних партнерств“, — зазначила Метте Фредеріксен.

Також прем'єр-міністрка Данії наголосила, що вважає необхідним підтримувати українську армію. Зокрема, вона повідомила про те, що Данія вже підготувала 15 пакет військової допомоги для України, до якого входить зброя, дрони та системи розмінування, та починає готувати наступний.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності