• Головна
  • Україна
  • Данія оголосила про підписання безпекової угоди з Україною

Данія оголосила про підписання безпекової угоди з Україною

Данія оголосила про підписання безпекової угоди з Україною

Данія впродовж 10 років підтримуватиме Україну у військовій та інших сферах

Данія оголосила про підписання з Україною угоди про надання гарантій безпеки. Термін угоди — 10 років. Про це 22 лютого повідомила прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен, яку цитує видання DR.

“Це найсерйозніша ситуація у сфері політики безпеки з часів закінчення холодної війни. І данський уряд не може підкреслити, наскільки важливо, щоб Україна отримала необхідний їй військовий потенціал. Якщо ми не будемо стояти разом, Україна не встоїть, і тоді потенційно не встоїть і Європа”, – сказала вона.

Угода передбачає, що Данія буде протягом 10 років підтримувати Україну у військовій та інших сферах.

Зазначається, що безпекова угода має сприяти підтримці спроможності України захищатися від Росії та стримувати ймовірні напади РФ у майбутньому.

Водночас Данія надає Україні допомогу на понад 1,7 млрд. Це гроші на закупівлю ППО, безпілотників та 15 тисяч артилерійських снарядів.

Нагадаємо, окрім цього Україна може розраховувати на отримання перших данських винищувачів F-16 влітку 2024 року. Остаточна передача перших данських літаків F-16 залежить від повної підготовки українських пілотів і необхідного українського допоміжного персоналу, а також від наявності необхідної логістики та інфраструктури в Україні. А також Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію.

Додамо, 16 лютого Україна і Німеччина підписали безпекову угоду. Також цього ж дня Україна підписала безпекову угоду з Францією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності