Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію

Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію

Прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен зауважила, що в Європі є військове обладнання, яке не використовують і яке варто передати Україні

Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію. Про це заявила премʼєр-міністр країни Метте Фредеріксен під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, повідомив "Укрінформ".

Фредеріксен також закликала інші європейські країни передати Україні свої засоби ППО та боєприпаси, оскільки Україна зараз потребує їх більше.

За словами премʼєр-міністрки Данії, лідери країн Європи часто кажуть про проблеми з виробництвом зброї, називаючи їх причиною, що не дозволяє збільшити постачання допомоги Україні. Зараз вони відкривають нові оборонні підприємства на перспективу.

"Але Україна у нас просить боєприпаси та артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні", – наголосила чиновниця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності