• Головна
  • Війна
  • Нідерланди замовили для України 9 артилерійських установок DITA

Нідерланди замовили для України 9 артилерійських установок DITA

Нідерланди замовили для України 9 артилерійських установок DITA

Це частина великого нідерландського замовлення для України, яке постачають два виробники з Чехії

Нідерланди замовили для сил оборони України 9 новітніх чеських гаубиць DITA. Ця зброя замовлена в рамках збройної допомоги для України. Про це 27 лютого повідомили на сайті Мілітарного з посиланням на урядову сторінку Міноборони Нідерландів. Про конкретні терміни передачі цієї зброї не повідомили.

Як зазначили на сайті Defence Express, цю гаубицю вперше показала чеська оборонна приватна компанія Excalibur Army під час оборонної виставки IDEX-2021. До цього моменту, публічних даних про замовлення цієї САУ не було. Таким чином ЗСУ будуть першими користувачами цієї артустановки.

САУ DITA розроблена на оригінальній чехословацькій концепції гаубиць Dana vz.77, побудованих на шасі вантажного автомобіля Tatra. Вона використовує боєприпаси стандарту НАТО 155 мм з дальністю стрільби 39 км і може мати у своєму боєкомплекті до 40 снарядів. САУ оснащена вдосконаленою бортовою системою управління та автономною надбудовою. DITA має високу скорострільність і для її використання потрібно лише двоє людей.

Нагадаємо, 18 січня 2024 року міністр оборони Франції повідомив що його країна виготовить для України 78 САУ Caesar. А на початку грудня 2023 року Президент України Володимир Зеленськиий заявив, що наша країна наростила виробництво власних САУ Богдана, які були офіційно прийняті на озброєння в тому ж році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності