• Головна
  • Війна
  • Три європейські країни нададуть нову військову допомогу Україні

Три європейські країни нададуть нову військову допомогу Україні

Три країни ЄС нададуть нові пакети військової допомоги для України

Німеччина, Бельгія і Фінляндія оголосили нові пакети військової допомоги під час засідання контактної групи у Рамштайні

Німеччина, Бельгія та Фінляндія оголосили про нові пакети допомоги українській армії. Загальна сума допомоги майже 1 млрд євро. Про це у вівторок 19 березня, заявили урядовці цих країн на засіданні контактної групи з питань оборони України, яка проходить на авіабазі Рамштайн в Німеччині. Засідання очолює міністр оборони США Ллойд Остін.

Що входить у нові пакети допомоги

Бельгія анонсувала новий пакет, ще у пʼятницю, 15 березня. Загальна сума допомоги складає 412 млн євро. Пакет включає багатоцільові бойові авто, броньовані машини швидкої допомоги та артилерійські боєприпаси з власних запасів. У співпраці з Нідерландами Україні передадуть три кораблі-міношукачі. Бельгія організує базове навчання для персоналу у Військово-морській академії, а Нідерланди забезпечать навчання екіпажів без відриву від роботи. 

Як пише німецьке видання Tagesschau, Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет від своєї держави на пресконференції. Допомога буде надана на загальну суму 500 млн євро. До нового пакету увійде 10 тис. артилерійських снарядів зразка НАТО, які Німеччина візьме зі своїх складів. Крім того, новий пакет допомоги містить 100 броньованих машин для піхоти, а також 100 транспортних машин.

Фінляндія своєю чергою передасть бойові катери для України, які доставлять транзитом через Румунію. Кількість і тип катерів не розголошують. Також фінський уряд погодив підготовку близько 50 українських військових у Румунії, яких навчатимуть користуватись цими катерами. Окрім того, Фінляндія долучилась до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських снарядів для України межами країн ЄС. Фіни на це виділять 30 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності