• Головна
  • Україна
  • Rheinmetall планує збудувати в Україні чотири заводи з виробництва озброєння

Rheinmetall планує збудувати в Україні чотири заводи з виробництва озброєння

Завод з виробництва військової техніки, фото ілюстративне

Підприємства виготовлятимуть снаряди, військову техніку, зенітну зброю та порох

У четвер, 14 березня, під час презентації результатів роботи німецького збройового концерну Rheinmetall, директор компанії Армін Паппергер оголосив про намір збудувати в Україні щонайменше чотири заводи виробництва військової техніки та озброєння. Rheinmetall бачить Україну як цінного партнера та прагне якнайкраще забезпечити її необхідною амуніцією, повідомили журналісти The Guardian.

Підприємства Rheinmetall в Україні виготовлятимуть снаряди, військову техніку, зенітну зброю та порох. Будівництво першого заводу планують розпочати найближчим часом, проте, де саме його збудують, не повідомляють з міркувань безпеки. Армін Паппергер зазначив, що завод в Україні будуватимуть за зразком заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinmetall зараз будує в Німеччині.

"Україна зараз є важливим партнером для нас. Тут ми бачимо потенціал від двох до трьох мільярдів євро продажів на рік", — зазначив директор Rheinmetall. Під час презентації гендиректор концерну повідомив, що у 2023 році продажі компанії сягнули рекордних 7,2 млрд євро. У 2024 цей рекорд планують побити, досягши показника у 10 млрд євро. Крім того, Армін Паппергер заявив, що його компанія планує збільшити виробництво артилерійських снарядів, щоб мати можливість забезпечити Україну більшою кількістю боєприпасів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності