• Головна
  • Україна
  • Німецький виробник розвідувальних дронів відкрив другий завод в Україні

Німецький виробник розвідувальних дронів відкрив другий завод в Україні

Фото Quantum-Systems

На відкриття заводу приїздив міністр економіки Німеччини Роберт Габек

Німецька компанія Quantum-Systems GmbH запустила нове виробництво безпілотників в Україні. Відкриття другого заводу відбулося 18 квітня під час візиту в Україну віцеканцлера і федерального міністра Німеччини з питань економіки та кліматичних питань Роберта Габека, йдеться в повідомленні компанії.

Нове підприємство Quantum-Systems, на якому до кінця року буде працювати до 100 людей, зможе виготовляти до 1000 дронів на рік, зазначила компанія. Також планується виробництво запасних частин. Протягом наступних двох років Quantum-Systems планує інвестувати у проєкт до шести мільйонів євро.

Наразі Quantum-Systems вже налічує 250 співробітників на трьох різних майданчиках, обслуговуючи як цивільний, так і державний сектори.

Німецький виробник БПЛА Quantum Systems постачає свої розвідувальні дрони Vector в Україну з травня 2022 року. Компанія за останні два роки отримала 81,1 млн доларів, що вчетверо більше, ніж за попередні сім років її існування.

В Україну німецький стартап доставив щонайменше 438 своїх розвідувальних дронів. Вартість одного безпілотника — 180 тисяч євро. Як зазначає Forbes, Першу партію дронів оплатив неназваний український мільярдер. Також за них платить німецький уряд.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності