• Головна
  • Війна
  • Україна отримає від Німеччини ще одну систему Patriot

Україна отримає від Німеччини ще одну систему Patriot

Система Patriot, фото ілюстративне

Німеччина заявила, що у підтримці України “йде настільки далеко, наскільки це можливо з огляду на власну оперативну готовність”

У суботу, 13 квітня, міністерство оборони Німеччини заявило про негайну передачу Україні ще однієї системи Patriot. Таке рішення відомство прийняло з огляду на збільшення кількості та масштабів російських обстрілів української критичної інфраструктури. Про передачу системи міністерство оборони Німеччини повідомило на своєму офіційному акаунті у соцмережі X.

“Російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає нечуваних страждань. Він ставить під загрозу енергозабезпечення населення та руйнує промислові об’єкти, важливі для боєготовності Збройних сил України. Тому ми підтримуємо Україну ще одну вогневу систему Patriot. Підтримуючи Україну, ми йдемо настільки далеко, наскільки це можливо з огляду на нашу власну оперативну готовність”, — прокоментував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. У самому міністерстві додали, що передачу комплексу розпочнуть негайно.

Нагадаємо, в інтерв’ю для телемарафону “Єдині новини” Володимир Зеленський заявив, що Україна має певний запас ракет для протиповітряної оборони, але при високій інтенсивності обстрілів їх може не вистачити. Пізніше експремʼєр-міністр Бельгії, багаторічний депутат Європейського парламенту Гі Верхофстадт запропонував призупинити схвалення бюджету Європейської Ради допоки для України не знайдуть системи ППО Patriot

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності