• Головна
  • Війна
  • Європарламент не затвердить бюджет Ради ЄС допоки Україні не передадуть системи Patriot

Європарламент не затвердить бюджет Ради ЄС допоки Україні не передадуть системи Patriot

Поки Україні не дадуть Patriot Європарламент не схвалить бюджет Євроради

З цією заявою виступив експрем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт в Європарламенті. Європарламентарі підтримали це рішення

У четвер, 11 квітня, експремʼєр-міністр Бельгії, багаторічний депутат Європейського парламенту Гі Верхофстадт запропонував призупинити схвалення бюджету Європейської Ради допоки для України не знайдуть системи ППО Patriot. Про це повідомило Радіо Свобода з посиланням на соцмережі Верхофстадта.

Депутати підтримали пропозицію

Рішення не ухвалювати фінансування Ради ЄС підтримало 515 євродепутатів, проти були 62. Під час свого виступу Гі Верхофстадт нагадав слова керівника європейської дипломатії Жозепа Бореля про те, що у держав ЄС в розпорядженні є 100 батарей Patriot. Також євродепутат нагадав нещодавню заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, що Україна якнайшвидше потребує сім систем ППО для своїх потреб і готова розглянути варіант позики.

Нагадаємо, 6 квітня Президент України в інтервʼю заявив, що Україна потребує 25 систем ППО Patriot або їх аналогів, щоб закрити Україну повністю. Ця кількість врахована навіть з тими областями, які найменше потерпають від повітряних атак Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності