• Головна
  • Україна
  • Укренерго запровадила графіки обмеження потужності для бізнесу та промисловості

Укренерго запровадила графіки обмеження потужності для бізнесу та промисловості

Будівля Укренерго, фото ілюстративне

Обмеження не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури

Укренерго протягом кількох годин на добу обмежуватиме потужності для підприємств та бізнесу. Обмеження пов’язані з дефіцитом, спричиненим російськими атаками по об’єктах енергетики. Графіки обмеження потужностей не застосовуватимуть до об’єктів критичної інфраструктури, повідомили у пресслужбі НЕК “Укренерго“ у четвер, 18 квітня.

Обмеження діятимуть з 18:00 по 22:00

У компанії повідомили, що наразі в енергосистемі існує дефіцит, через який Україна змушена залучати аварійну допомогу з Європи. Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загалом імпортували 9 600 МВт-год. Дефіцит в енергосистемі виник через масовані російські атаки на об’єкти енергетики. Зокрема, працівники Укренерго досі ліквідовують наслідки масованої ракетної атаки 11 квітня на теплових електростанціях. Крім того, щільна хмарність в усіх регіонах перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а на атомних проводять планові ремонти.

У зв’язку з цим Укренерго вирішила запровадити графіки обмеження потужності для бізнесу та промисловості. Обмеження діятимуть протягом кількох годин щодоби — з 18:00 по 22:00, — та не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

Для побутових споживачів обмежень поки не передбачають

Для побутових споживачів наразі обмежень на споживання електроенергії не запроваджуватимуть, але вони продовжать діяти на Харківщині. “Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість — максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення”, — додали в НЕК “Укренерго”.

Також у компанії повідомили, що наразі з різних причин у дев’яти областях України близько 407 населених пунктів залишаються без світла. Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях. Через технічні проблеми без світла залишилися без світла деякі мешканці Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. І ще п’ять населених пунктів в межах Київщини та Сумщини знеструмлені через негоду.

Нагадаємо, 11 квітня росіяни протягом п’яти годин обстрілювали енергетичну інфраструктуру України. Під час цієї атаки їм вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності