• Головна
  • Війна
  • Енергосистема України втратила значні обсяги генерації внаслідок російських атак

Енергосистема України втратила значні обсяги генерації внаслідок російських атак

Енергосистема України втратила значні обсяги генерації

Попри атаки українська енергосистема працює стабільно

Внаслідок масованих російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури Україна втратила значні обсяги теплової та гідрогенерації. Попри втрати, енергосистема залишається стабільною. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України у суботу, 13 квітня.

У Міненерго готуються до імпорту електроенергії

“Удари з 22 березня відбуваються по енергетичній системі щодня, вони наймасштабніші, навіть якщо порівнювати з 2022-2023 роками. Ми втратили значний обсяг теплової та гідрогенерації. Також відбуваються удари по об'єктах передачі електроенергії. Ворог спланував усі удари, щоб знищити маневрову генерацію в країні”, — розповів міністр енергетики України Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад. Також він наголосив, що попри атаки, українська енергосистема залишається збалансованою і працює стабільно.

Найближчим часом пошкоджене обладнання відремонтують. “Наші групи вже працюють у країнах, які запропонували використати старе аналогічне обладнання як донорів для можливого ремонту устаткування“, — додав Герман Галущенко. Наразі у Міністерстві енергетики почали реалізовувати проєкти з нарощування та масштабування маневрових потужностей. Також там планують збільшити пропускну спроможність енергосистеми для імпорту електроенергії.

Нагадаємо, у ніч на 11 квітня росіяни протягом п’яти годин обстрілювали енергетичну інфраструктуру України, зокрема й на Львівщині. Внаслідок атаки окупантам вдалося повністю зруйнувати Трипільську ТЕС у Київській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності