Трипільської ТЕС поки що не будуть відновлювати

Відбудова Трипільської ТЕС: без ППО не обійтись

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" сказав, поки не буде ППО — ТЕС може бути марною справою

Без достатньої кількості систем ППО в Україні, відновити Трипільську ТЕС, яка живить електрикою три області буде “марною справою”, заявив глава “Центренерго” Андрій Гота в ефірі Української служби Голосу Америки у четвер, 11 квітня.

Важливо забезпечити українську протиповітряну оборону

Андрій Гота підтвердив, що під час атаки частину ракет, які летіли на ТЕС, вдалось збити. Деякі ракети попали в ціль, тож вибухи спричинили масштабну пожежу у турбінному цеху. ТЕС зруйнована вщент і не працює.

“Відновити ми можемо все. Звичайно, без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо, тому ми вже маємо певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн, але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони — це, м'яко кажучи, марна справа буде” — зазначив глава “Центренерго”.

Нагадаємо, росіяни у ніч на 11 квітня повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині. Всі працівники, які були на зміні під час обстрілів — живі. ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Поки що з огляду на сприятливу погоду, споживачі електроенергії ще не відчують значних перебоїв зі світлом, однак відключення можуть початись ближче до літа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності