• Головна
  • Україна
  • Злочинна група на "Укрзалізниці": 11 людей судитимуть за крадіжку дизеля на 1,5 млн грн

Злочинна група на "Укрзалізниці": 11 людей судитимуть за крадіжку дизеля на 1,5 млн грн

11 людей судитимуть за крадіжку дизеля на 1,5 млн грн

Організував оборудку 32-річний вінничанин — син працівника “Укрзалізниці”. Використовуючи зв‘язки батька серед машиністів, він налагодив “схему” викрадення дизельного пального під час руху локомотивів та їхньої стоянки на станціях

Перед судом постануть одинадцять членів злочинної групи, які злили з локомотивів “Укрзалізниці” пальне на 1,5 мільйона гривень. Про це 30 квітня повідомили у Національній поліції України.

Як працювала схема розкрадання пального

Організував оборудку 32-річний вінничанин — син працівника “Укрзалізниці”. Використовуючи зв‘язки батька серед машиністів, налагодив “схему” викрадення дизельного пального під час руху локомотивів та їхньої стоянки на станціях. Залучав переважно машиністів та їх помічників з Вінницької та Черкаської областей, особисто контролював їхні дії та розподіляв між ними “прибуток”.

За один раз зловмисники зливали до трьох тонн дизельного пального, після чого відвозили його до місць тимчасового зберігання. Потім шукали охочих купити крадене за готівку. Продавали по 42 гривні за літр, тобто на 15% менше від ринкової вартості.

Зловмисники вносили в офіційні документи неправдиві дані щодо використаного пального і втручались в роботу двигуна, що дозволяло економити розхід пального. Сума збитків, завдана “Укрзалізниці”, становить 1,5 мільйона гривень.

11 причетних до злочину

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції встановили особи всіх одинадцяти причетних до злочину. За місцем їх роботи й проживання провели обшуки та вилучили 1 тис. 700 літрів викраденого дизельного пального, документацію АТ “Укрзалізниця” з фіктивними даними, а також майже 20 тисяч доларів.

Крім того, вилучили автомобіль з причепом, на якому перевозили викрадене дизельне пальне і передали його на потреби Збройних сил України.

Учасникам злочинного угрупування інкримінують крадіжку, вчинену організованою групою в умовах воєнного стану. Досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що працівники однієї з залізничних станцій у Запорізькій області розкрадали пальне і запчастини, чим завдали збитків державі на більш ніж 1 мільйон гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності