• Головна
  • Україна
  • Кума Медведчука з Закарпаття підозрюють у нелегальному виробництві пального

Кума Медведчука з Закарпаття підозрюють у нелегальному виробництві пального

Учасники схеми виготовляли нелегальне пальне на нафтопереробному заводі в Мукачеві, фото поліції

Раніше правоохоронці також повідомляли про те, що депутат Закарпатської облради, який є кумом Віктора Медведчука, займався вимаганням грошей у місцевих жителів

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрили п’ятьох учасників масштабної схеми незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. Як стверджує СБУ, до організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

У четвер, 1 лютого, Управління СБУ в Закарпатській області повідомило, що депутат облради є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, у зв’язку з чим протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ. Зазначимо, раніше людину з аналогічним описом СБУ затримувала за вимагання. Як запевняють правоохоронці, щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабної війни «переписав» НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві.

Цю схему правоохоронці викрили ще в жовтні минулого року. Тоді, під час обшуків на підпільному нафтопереробному заводі, було виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн. У процесі слідства СБУ і БЕБ встановили, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж палива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу в Мукачеві. До організації оборудки залучив чотирьох працівників підприємства.

«Учасники злочинної групи, в якій були чітко розподілені ролі, закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків. Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації», — сказано в повідомленні СБУ.

У межах кримінального провадження, правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства та чотирьом його спільникам у незаконному виготовленні підакцизних товарів.

Зазначимо, що про цю справу також повідомили прокуратура та поліція, однак в їхніх повідомленнях згадок про кума Медведчука чи депутата облради немає. Також у повідомленнях наголошується, що для виробництва безакцизного пального учасники схеми орендували наявний НПЗ в Мукачеві.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного депутата, однак з інформації, яку раніше публікували ЗМІ, випливає, що кумом Віктора Медведчука є депутат Закарпатської облради Іван Чубирко. У жовтні його затримали за організацію банди рекетирів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності