• Головна
  • Україна
  • Хорватія передасть Україні арештовану 92-метрову яхту Медведчука Royal Romance

Хорватія передасть Україні арештовану 92-метрову яхту Медведчука Royal Romance

Хорватія передасть Україні арештовану 92-метрову яхту Медведчука Royal Romance

ЇЇ вартість приблизно 200 млн євро

Окружний суд міста Спліт у Хорватії ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance Віктора Медведчука, написала 25 січня на своїй сторінці у Telegram голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

У Хорватії арештована яхта Медведчука тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулось за рішенням суду. За словами Думи, є запевнення, що Хорватія "очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує ".

АРМА вже отримало погодження на проведення повторного огляду яхти, і після проведення оцінки Агентство планує її продати. "Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном", — зазначила Олена Дума.

Нагадаємо, ухвалою Личаківського районного суду Львова арештовану яхту, яка належала сім’ї Віктора Медведчука, 11 квітня 2022 року передали в управління АРМА для реалізації. У листопаді 2023 року Уряд України дозволив продати її за кордоном на аукціоні. Тоді її оцінювали у 200 мільйонів євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності