• Головна
  • Україна
  • Кабмін дозволив продати 92-метрову яхту Медведчука, яку оцінюють у 200 млн євро

Кабмін дозволив продати 92-метрову яхту Медведчука, яку оцінюють у 200 млн євро

Кабмін дозволив продати 92-метрову яхту Медведчука, яку оцінюють у 200 млн євро

Гроші від продажу яхти стануть ресурсом державного бюджету та посилять обороноздатності України.

Уряд України дозволив продати яхту Royal Romance Віктора Медведчука за кордоном. Її оцінюють у 200 мільйонів євро. Про це 14 листопада повідомило Агентство з розшуку та менеджменту активів.

Уряд уперше в історії України унормував можливість продажу арештованого майна за кордоном. А це дає можливість розпочати процедури продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та перебуває у Хорватії.

Ухвалою Личаківського районного суду м. Львова яхту олігарха 11 квітня 2022 року передали в управління АРМА для реалізації.

“Саме зараз винайдено модель, яка дозволить реалізувати арештоване майно за межами України. Це особливо важливо, оскільки такий механізм дозволить отримати кошти від реалізації коштовного арештованого майна без його переміщення в Україну, що неможливо під час війни”, - йдеться у повідомленні.

АРМА переконане, що кошти від закордонної реалізації яхти, вартість якої орієнтовно оцінюється у 200 млн євро, стануть ресурсом державного бюджету для посилення обороноздатності України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності