• Головна
  • Світ
  • У Польщі постраждали відпочивальники, під якими провалилися дерев'яні сходи корчми

У Польщі постраждали відпочивальники, під якими провалилися дерев'яні сходи корчми

У Польщі постраждали відпочивальники, під якими провалилися дерев'яні сходи корчми

У них переломи та забої

Семеро людей отримали поранення після обвалу сходів у польській корчмі. У них переломи та забої.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на dziennikpolski24.pl.

Інцидент стався у селі Завої, що розташоване неподалік від кордону зі Словаччиною. Туристи приїжджають сюди, щоб відпочити та помилуватися горами.

Сходи у закладі обвалилися у суботу ввечері, 20 травня. Як повідомляють польські ЗМІ, конструкція обвалилася, коли люди намагалися сфотографуватися, серед постраждалих є трирічна дитина.

«За нашою інформацією, група з кількох людей перебувала на сходах і фотографувалася. Потім вони обвалилися», — повідомив Лукаш Бялончик, пресофіцер окружного коменданта державної пожежної служби.

Як повідомляється, сходи, що обвалилися, ведуть від будівлі в бік струмка, який протікає на кілька метрів нижче рівня конструкції. Ця корчма є популярним місцем для туристів, адже вона розташована безпосередньо біля гірськолижного підйомника Mosorny Groń.

«Шестеро постраждалих внаслідок обвалу сходової конструкції каретами швидкої допомоги доставлено до лікарень. Також була трирічна дитина, яку батько привіз до клініки самостійно. Їхньому життю нічого не загрожує. Наразі невідомо, чи є ці люди родиною чи групою друзів. У них діагностували забої, у деяких — переломи кінцівок», — йдеться у публікації.

На місці аварії працював інспектор районного будівельного нагляду, поліцейські проводили огляди. Під наглядом прокуратури буде розпочато розслідування. Служби хочуть з’ясувати причину інциденту.

Село Завоя вважається найдовшим у Польщі. Воно розташоване в Малопольському воєводстві, в Суському повіті, в гміні Завоя, на півдні країни, на кордоні зі Словаччиною. Це центр гміни, поблизу є Бабьоґурський національний парк і одне з головних поселень горян Бабі-Гура.

Поблизу села височіє гора Баб'я Ґура (1725 метрів над рівнем моря). Це найвища точка Західних Бескидів та друга за висотою гора Польщі. Це однорідний та ізольований гірський масив. Кліматичні умови та рослинні пояси змінюються з висотою над рівнем моря.

Клімат гірського масиву характеризується частими та сильними вітрами. Тут випадає велика кількість атмосферних опадів (1400 мм на рік), а сніговий покрив тримається до 200 днів. Цікавим кліматичним феноменом є температурна інверсія — коли температура повітря біля підніжжя гір нижча, ніж на вершині, це явище частіше трапляється взимку.

Для тутешнього клімату характерна часта зміна погоди, особливо взимку. Сонячна погода може раптово змінитись туманом та завірюхою, тому Баб'ю Ґуру називають «Матір поганої погоди».

Нагадаємо, речник МЗС Польщі заявив, що президент України має просити вибачення за Волинь. За його словами, Зеленський нібито має «взяти на себе більше відповідальності». Проте після обурення посла України у Польщі Василя Зварича, з'явилася інша відповідь. Заступник голови МЗС Польщі Пьотр Вавжик прокоментував слова українського посла Василя Зварича щодо суперечки навколо вибачень за Волинську трагедію.  

«Ми не повинні шукати проблеми. Зараз не час шукати проблеми у взаємовідносинах, а час зосередитися на підтримці України», — сказав заступник глави МЗС. Він також додав, що такі сварки не вигідні нікому за межами Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності