• Головна
  • Світ
  • Росіяни вимагають від Польщі 750 млрд доларів: за що їм виставили рахунок

Росіяни вимагають від Польщі 750 млрд доларів: за що їм виставили рахунок

Росіяни вимагають від Польщі 750 млрд доларів: за що їм виставили рахунок

Володін зазначив, що «правильно буде заборонити Польщі наживатися на Росії сьогодні»

Спікер Державної думи РФ В'ячеслав Володін заявив, що Польща нібито має розрахуватися з Росією за те, що «радянська армія звільнила її від німецьких окупантів».

Цю заяву Володін оприлюднив у Телеграм.

За його словами, Польща «зрадила історичну пам'ять». Політик зазначив, що третина нинішніх польських територій являють собою райони з розвиненою інфраструктурою, промисловими підприємствами, а також багаті на природні ресурси нібито «завдяки» РФ.

«Поляки поступають підло: зносять пам'ятники радянському солдату-визволителю, закривають російські школи, крадуть російську власність. Поводяться по-хамськи. Відмовившись від загальної історії, поглумившись над пам'ятю наших солдатів і офіцерів, Польща повинна повернути отримані за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати нашій країні кошти, витрачені на неї у військові та повоєнні роки», - йдеться у заяві Володіна.

Також спікер Держдуми видав, що після Другої світової війни радянський народ «витратив на відновлення та розвиток Польщі за сьогоднішніми оцінками понад 750 млрд доларів».

Крім того, Володін сказав, що «правильно буде заборонити Польщі наживатися на Росії сьогодні». Для цього Росія хоче припинити проїзд польських фур по території країни.

«Нехай перевантажують товари на російські вантажівки. Зароблятимуть на транспортуванні наші громадяни», - зазначив він, додавши, що ці питання розглядатимуться у Держдумі 22 травня.

Нагадаємо, речник МЗС Польщі заявив, що президент України має просити вибачення за Волинь. За його словами, Зеленський нібито має «взяти на себе більше відповідальності». Проте після обурення посла України у Польщі Василя Зварича, з'явилася інша відповідь.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності