• Головна
  • Україна
  • У Польщі українця звинувачують у торгівлі людьми та зґвалтуванні: у справі фігурують біженки

У Польщі українця звинувачують у торгівлі людьми та зґвалтуванні: у справі фігурують біженки

У Польщі українця звинувачують у торгівлі людьми та зґвалтуванні: у справі фігурують біженки

Тепер чоловіку загрожує до 25 років позбавлення волі.

Прокуратура Вроцлава звинуватила 61-річного громадянина України у торгівлі людьми та зґвалтуванні. За версією слідства, чоловік скористався ситуацією молодих жінок, які втекли від війни в Україні.

Про це пише ukrayina.pl, опираючись на повідомлення pap.pl.  

Звинувачення, висунуті в обвинувальному акті, стосуються періоду з травня до серпня 2022 року. За даними прокуратури, чоловік разом з іншими особами, завербував двох неповнолітніх дівчат для роботи з надання сексуальних послуг.

«Обвинувачені скористалися критичним становищем молодих жінок, які були змушені втекти з України від війни. Вони не мали фінансових ресурсів, які б дозволили їм жити самостійно в Польщі», — сказала речниця Окружної прокуратури у Вроцлаві  Анна Плачек-Гржелак.

Крім того, чоловік погрожував дівчатам. Він казав, що розповість їхнім родичам про те, що вони надають сексуальні послуги, а також опублікує їхні фотографії порнографічного характеру. Українця звинувачують й у тому, що він кілька разів зґвалтував постраждалих дівчат.       

«Водночас, протягом зазначеного періоду обвинувачений вів зйомку порнографічного змісту за участю неповнолітніх. Він робив фотозйомки та записи», — додав прокурор. За вчинені дії українцеві може загрожувати до 25 років в'язниці.

Нагадаємо, у Польщі правоохоронці затримали мешканця Волині, який переховувався після скоєння вбивства. Чоловік у 2021 році разом зі спільницею до смерті побив 52-річного знайомого, а тоді втік за кордон і переховувався від правосуддя. Його затримали 16 травня 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності