Мешканця Львівщини ув’язнили на сім років за побиття до смерті 60-річної жінки

Мешканця Львівщини ув’язнили на сім років за побиття 60-річної жінки

Обвинувачений спричинив постраждалій важкі травми головного мозку, через які вона померла

Буський районний суд Львівської області судив 39-річного Володимира П., за побиття 60-річної жінки. Чоловік побив постраждалу під час сварки, яка сталася, коли вони разом випивали. Жінка померла у лікарні від отриманих травм, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 22 квітня.

Побиту матір знайшла донька

За матеріалами справи, злочин стався у квітні 2023 року в селі Андріївка Золочівського району. 39-річний Володимир П. п’яний та з пляшкою горілки прийшов до доньки потерпілої — Марії Г., — та її чоловіка, і запропонував їм разом випити. Після відмови обвинувачений пішов, але згодом повернувся та запропонував випити вже 60-річній матері Марії Г., яка проживала в літній кухні в тому ж дворі.

Вночі між Володимиром П. та жінкою виник конфлікт, під час якого він двічі вдарив її кулаком в чоло. Потерпіла впала та вдарилася головою об підлогу, поки жінка лежала, Володимир П. ще раз вдарив її кулаком в голову.

Побиту матір Марія Г. знайшла вже вранці. “Побачила, що вона лежить на високому ліжку, на якому не спала, бо мала проблеми з ногою і їй складно було без допомоги туди лягати. Вона була вся побита: око підпухло, брова розсічена, лице все в крові, колготи скинуті, хустина біля пічки“, — йдеться у вироку. Постраждала була без свідомості та не реагувала на слова доньки.

Потерпіла померла в лікарні

Після цього Марія Г. побігла до будинку сестри, щоб викликати швидку допомогу. Повернувшись до матері жінки виявили на іншому ліжку в кімнаті сумку з речами та документами Володимира П.

Швидка забрала 60-річну постраждалу до лікарні, де вона померла. За результатами судово-медичної експертизи, постраждала померла від внутрішньочерепних травм. Слідів зґвалтування експерти не виявили. Ні Марія Г., ні її сестра не мали сумнівів щодо того, що їхню матір побив саме Володимир П., адже, за їхніми словами, чоловік неодноразово чіплявся до жінки, попри те, що вони його за це сварили та проганяли.

Сам обвинувачений своєї провини на суді не визнав. Він підтвердив, що випивав разом з матір’ю Марії Г. у ніч, коли та померла, проте заперечив, що бив її. Натомість чоловік заявив, що 60-річна жінка намагалася побити його. Ці заяви Володимира П. спростували показання свідків, а також докази — одяг обвинуваченого, на якому були численні сліди крові померлої.

Буський районний суд Львівської області визнав Володимира П. винним у побитті 60-річної жінки, та засудив його до семи років ув’язнення. Строк покарання відраховуватимуть з дня, коли чоловіка взяли під варту — 20 квітня 2023 року. Даний вирок засуджений ще може оскаржити в апеляційному порядку.

Нагадаємо, Франківський районний суд Львова засудив до восьми років тюрми львівʼянина, який до смерті побив 51-річного знайомого у його ж квартирі. Також на Львівщині військового засудили за побиття до смерті пацієнта центру реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності