• Головна
  • Україна
  • До довічного ув’язнення засудили нацгвардійця, який розстріляв п’ятьох людей у Дніпрі

До довічного ув’язнення засудили нацгвардійця, який розстріляв п’ятьох людей у Дніпрі

Фото засудженого Артемія Рябчука

Два роки тому 22-річний військовий вбив чотирьох своїх співслужбовців та цивільну жінку

22-річного нацгвардійця Артемія Рябчука засудили до довічного ув’язнення за стрілянину на заводі Південмаш у Дніпрі. Солдат-строковик вбив чотирьох співслужбовців та одну цивільну жінку, ще п’ятьох людей — поранив. Свою вину обвинувачений визнав повністю, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у вівторок, 23 квітня.

Визнав свою провину

За матеріалами справи, у січні 2022 року військовослужбовець був у складі варти державного підприємства “Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова“. У ніч на 27 січня обвинувачений викрав зі зброярні автомат Калашникова та розстріляв з нього караул Національної гвардії. Внаслідок стрілянини загинули п’ятеро людей — четверо військових та цивільна жінка. Ще п’ятеро людей отримали поранення. Солдата затримали вранці того ж дня, дотепер він перебував під вартою.

На судовому засіданні Артемій Рябчук повністю визнав свою провину. Суд визнав 22-річного нацгвардійця винним у вбивстві та замаху на вбивство, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю. Його засудили до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, у ніч на 27 січня 2022 року, нацгвардієць відкрив стрілянину по своїх співслужбовцях, які охороняли завод Південмаш у Дніпрі, та втік. Правоохоронці затримали його вранці того ж дня. На суді юнак визнав свою провину, проте потім відмовився від своїх свідчень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності