• Головна
  • Новини Львова
  • На Львівщині військового засудили за побиття до смерті пацієнта центру реабілітації

На Львівщині військового засудили за побиття до смерті пацієнта центру реабілітації

На Львівщині військового засудили за побиття до смерті пацієнта реабілітаційного центру

Обвинувачений військовий разом із ще двома чоловіками намагалися залякати потерпілого, щоб той не втік із реабілітаційного закладу, проте не розрахували сил та забили чоловіка до смерті

На Львівщині військовослужбовця, який проходив лікування від наркозалежності, судили за побиття пацієнта реабілітаційного центру. Потерпілий від отриманих травм загинув. Пустомитівський районний суд Львівської області засудив обвинуваченого до восьми років позбавлення волі, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 25 березня.

До злочину причетний працівник реабілітаційного центру

За матеріалами справи, у серпні 2023 року обвинувачений — Роман Н., — проходив курс лікування від наркозалежності у реабілітаційному центрі у Винниках. Під час перебування там, він дізнався, що один з пацієнтів — потерпілий, — вирішив припинити лікування та покинути заклад.

Роман Н., ще один пацієнт та працівник центру домовилися залякати потерпілого, щоб він не покинув заклад. Відтак вони зібралися в спортзалі на цокольному поверсі та почали бити чоловіка. Згодом вони його зв’язали, віднесли до кімнати, та продовжили побиття. Від отриманих травм потерпілий загинув. Обвинувачений зазначив, що після скоєного не міг викликати ні швидку допомогу, ні поліцію, оскільки у закладі пацієнти не мають засобів зв’язку.

Обвинувачений визнав провину та розкаявся

На судовому засіданні Роман Н. не заперечував обставин, встановлених під час досудового розслідування, та повністю визнав свою провину. Пустомитівський районний суд Львівської області розглянув усі матеріали справи, визнав обвинуваченого винним у загибелі потерпілого та засудив його до восьми років позбавлення волі. На цей вирок Роман Н. ще може подати апеляцію.

Нагадаємо, у Львові засудили до довічного ув’язнення 46-річного Дмитра Гаврилюка — організатора замаху на бізнесмена Богдана Копитка.

Також на Львівщині чоловіка засудили за те, що він побив дружину макогоном через ревнощі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності