На Львівщині 75-річного водія засудили за смертельну ДТП

Наслідки аварії поблизу Червонограда. Фото: Нацполіція

Водію ЗАЗ суд призначив три роки ув’язнення, однак звільнив від відбування покарання

Червоноградський міський суд Львівської області засудив водія ЗАЗ за аварію неподалік Червонограда, у якій загинув 25-річний мотоцикліст. Суд призначив водієві Григорію Д. два роки іспитового терміну, також він має сплатити майже 27 тис. грн судових витрат, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 14 березня.

Аварія сталася 7 вересня 2022 року в Гірнику Червоноградського району. 74-річний водій ЗАЗ 110307 на одному з перехресть селища зіткнувся із мотоциклом Yamaha RJ07, яким керував 25-річний чоловік. Від отриманих травм мотоцикліст помер.

Під час судового засідання водій ЗАЗ свою вину визнав. Він щиро розкаявся у скоєному та пояснив, що хворий на рак. “Людини на мотоциклі він (водій ЗАЗ — Ред.) не побачив, а лише почув удар у передні двері, після він побачив людину, яка лежала біля машини, попереду якої лежав мотоцикл”, — йдеться у вироку суду. Також обвинувачений Григорій Д. частково відшкодував родині загиблого збитки на суму 40 тис. грн.

Обвинувачений отримав два роки іспитового терміну

Червоноградський міський суд визнав Григорія Д. винним у вчиненні ДТП, що спричинила смерть потерпілого, та призначив йому три роки позбавленні волі. Однак суддя звільнив чоловіка від відбування покарання та призначив йому два роки іспитового терміну. Григорій Д. також має сплатити майже 27 тис. грн за витрати на експертів. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності