Директора комунального підприємства засудили через смертельну ДТП у Львові

Директора комунального підприємства засудили через смертельну ДТП у Львові
Фото: pexels

Чоловіку призначили покарання через десять років після самої аварії

Директора Солонківського комунального підприємства засудили за спричинену ним 10 років тому ДТП, в якій загинула пішохідка. Водій збив жінку, коли та переходила дорогу. Попри те, що обвинувачений свою провину заперечував, Франківський районний суд Львова визнав його винним та засудив до семи років ув’язнення, йдеться у вироку, опублікованому у Єдиному державному реєстрі судових рішень 15 лютого.

За даними справи, ДТП сталася 10 років тому — 18 лютого 2014 року, — на вулиці Науковій у Львові. Тоді директор солонківського КП «Амарант» їхав за кермом автомобіля ВАЗ-21099. За даними аналітичної платформи YouControl директором цього КП є Юрій Пташник.

Під час руху Юрій Птаншник вирішив повернути ліворуч, проте не врахував, що в цей самий момент дорогу переходила пішохідка. Водій не загальмував вчасно та збив жінку. Внаслідок зіткнення потерпіла перелетіла через авто та впала на дорогу позаду. Від удару об асфальт жінка отримала важкі поранення, через які загинула на місці ДТП.

На суді Юрій Пташник свою провину заперечив, та стверджував, що ДТП сталося з вини загиблої пішохідки, яка несподівано вийшла на проїжджу частину перед автомобілем. Також водій заявив, що вжив усіх можливих заходів, щоб уникнути зіткнення, зокрема, побачивши жінку на дорозі, одразу намагався гальмувати. Слідчим це твердження підтвердити не вдалося, адже на дорозі на місці аварії слідів гальмування не було. Також чоловік та син загиблої жінки зазначили, що Юрій Пташник не просив у них вибачення за скоєну аварію та не виражав свого співчуття.

Розглянувши всі матеріали справи, Франківський районний суд Львова визнав Юрія Пташника винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Винуватця ДТП засудили до семи років ув’язнення, заборонили йому керувати транспортом на три роки та зобов’язали його виплатити чоловікові загиблої 700 тис. грн компенсації за заподіяну моральну шкоду. Цей вирок обвинувачений ще може оскаржити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності