• Головна
  • Новини Львівщини
  • Винуватець смертельної ДТП на Львівщині оскаржив п’ятирічний вирок, натомість отримав суворіше покарання

Винуватець смертельної ДТП на Львівщині оскаржив п’ятирічний вирок, натомість отримав суворіше покарання

Винуватець смертельної ДТП на Львівщині оскаржив п’ятирічний вирок, натомість отримав суворіше покарання

За аварію, в якій загинули двоє підлітків, чоловікові призначили вісім років ув’язнення замість п’яти

У вересні минуло року 24-річного львів’янина засудили до п’яти років ув’язнення за смертельну ДТП, у якій загинули двоє підлітків. Засуджений Василь Я. не погодився із вироком і подав апеляцію. Замість зменшення вироку, Апеляційний суд Львова, вирішив що попереднє покарання було занадто м’яким, та засудив львів’янина до восьми років позбавлення волі, йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами справи, аварія сталася 12 вересня 2021 року близько 00:50. Тоді 22-річний львів’янин за кермом Renault Laguna проїжджав ділянку дороги, що поблизу села Колоденці Львівського району. Разом з ним в автомобілі було ще четверо людей — троє хлопців віком 17, 24 та 26 років, а також 17-річна дівчина. Раптом водій втратив контроль та з’їхав з дороги, авто перекинулось. Внаслідок ДТП двоє неповнолітніх, які перебували в салоні автомобіля, отримали важкі травми та загинули. Ще один пасажир авто через отримані під час аварії травми втратив здатність ходити.

У вересні 2023 року суд призначив 24-річному водієві Василю Я. покарання — п’ять років ув'язнення. З таким вироком засуджений не погодився та подав апеляцію. В апеляції сторона захисту просила врахувати щире каяття Василя Я., його недосвідченість та суспільну діяльність — після аварії львів’янин почав безплатно ремонтувати автомобілі, які відправляли військовим. Натомість прокуратура подала зустрічну апеляцію, в якій вимагала більш суворого покарання для винуватця ДТП.

Під час розгляду справи, Львівський апеляційний суд не виявив каяття обвинуваченого щирим, адже він попросив вибачення перед потерпілими лише в залі суду, до цього плутався в показаннях та ніяк не відшкодував заподіяну постраждалим шкоду.

“На думку колегії суддів, суд першої інстанції, призначаючи обвинуваченому 24-річному львів’янину основне покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років не врахував та не надав належної оцінки обставинам вчинення кримінального правопорушення, ступеню їх тяжкості та наслідкам, що настали. Зокрема судом не враховано, що в цьому випадку йдеться про смерть двох неповнолітніх осіб, а ще одна особа молодого віку отримала тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок чого отримала інвалідність першої групи та втратила можливість самостійно пересуватися”, — йдеться у вироку.

Таким чином винуватцю ДТП в задоволенні його апеляції відмовили. Натомість суд вирішив скасувати попереднє рішення суду та призначити 24-річному львів’янину Василю Я. більш суворе покарання — вісім років ув’язнення з забороною керувати транспортом на три роки. Засуджений може подати касаційну скаргу впродовж трьох місяців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності