• Головна
  • Світ
  • Біженка з Харкова загинула в ДТП у Великій Британії

Біженка з Харкова загинула в ДТП у Великій Британії

Тетяна Мартинова усміхається на тлі лісу, сімейне фото, джерело BBC

Жінку на смерть збив автомобіль

У місті Свонсі у Великій Британії через наїзд автомобіля загинула українська біженка 40-річна Тетяна Мартинова з Харкова. Жінка загинула ще 31 січня, однак про це стало відомо лише в понеділок, 5 лютого.

Як пише BBC, Тетяна Мартинова втекла від повномасштабної війни разом зі своїм 13-річним сином Іллею в липні 2022 року. Поліція Південного Уельсу повідомила, що жінка загинула після того, як її збив автомобіль Chevrolet Captiva, коли вона йшла вулицею ввечері у середу, 31 січня.

Люди, які прихистили Тетяну, називали її «відданою і старанною у своїй ніжній турботі про [свого сина] Іллю». Вони сказали, що вона була відома в цьому районі як Таня і була «вражаючою жінкою, багатомовною, розумною, енергійною, працьовитою».

Вони описали її як «непохитну опору» української громади у Свонсі, чия «тепла і приємна особистість пронизувала кожне зібрання».

«Її численні друзі та колеги по роботі спустошені її раптовою смертю. Наші думки і молитви з Іллею тут, в Уельсі, і з родиною Тані в Україні. Таня стала нам обом як дочка. Ми оплакуємо чудову молоду жінку. Україна втратила одну з найкращих», — розповіли люди, у яких жила Тетяна, однак їхніх імен журналісти не вказують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності