На Львівщині водія засудили до семи років ув’язнення за п’яну ДТП з двома загиблими

На Львівщині водія засудили до семи років ув’язнення за п’яну ДТП з двома загиблими
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Внаслідок аварії загинули пасажир автомобіля та пішохід

На Львівщині 53-річний водій спричинив ДТП в якому загинули двоє людей — пасажир його авто та пішохід. Слідчі встановили, що водій був за кермом мікроавтобуса п’яний. Попри те, що чоловік свою провину заперечував, суд засудив його до семи років ув’язнення, йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, ДТП сталася наприкінці серпня 2020 року в селищі Бориня, Турківського району. Ігор Оначишин, якому тоді було 53 роки, п’яний їхав за кермом мікроавтобуса Opel Movano. В салоні разом з водієм перебував його знайомий, — 61-річний мешканець того ж села, — який попросив підвезти його додому. 

Під час руху вулицею Івана Франка Ігор Оначишин перевищив швидкість та не впорався з керуванням. Внаслідок цього автомобіль з’їхав з правого краю дороги та збив пішохода, який рухався тротуаром йому на зустріч. Після цього авто різко повернуло ліворуч, перетнуло обидві смуги та з’їхало з дороги в кювет, де зіткнулося з деревами. Пішохід та пасажир мікроавтобуса внаслідок аварії отримали тяжкі травми, через які померли на місці ДТП ще до прибуття правоохоронців.

Ігор Оначишин свою провину в скоєнні ТП заперечив. Він стверджував, що не вживав алкоголю ні в день аварії, ні до того. Попри це, лікарі виявили, що одразу після аварії вміст алкоголю у крові водія становив 2,1 проміле, що в десять разів перевищує норму.

Суддя Ірина Володимирівна Патрика у складі Турківського районного суду Львівської області визнала Ігоря Оначишин винним у спричиненні смертельної ДТП. 56-річному водію призначили покарання — сім років ув’язнення з забороною керувати транспортом на три роки. Рішення суду набере чинності після завершення апеляційного періоду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності