• Головна
  • Новини Львова
  • 30-річного львівського стоматолога звільнили від покарання за п‘яну ДТП з постраждалими

30-річного львівського стоматолога звільнили від покарання за п‘яну ДТП з постраждалими

30-річного львівського стоматолога звільнили від покарання за п‘яну ДТП з постраждалими

Суд зобов’язав його виплатити одній з потерпілих майже 100 тис. грн компенсації

У Франківському районному суді Львова розглядали справу 30-річного львів’янина, стоматолога медичного пункту однієї із військових частин, через спричинену ним п’яну ДТП, в якій постраждали троє його пасажирів авто та й він сам. Винуватця аварії засудили до трьох років ув’язнення, проте звільнили його від покарання з двома роками випробовувального терміну, йдеться у вироку суду, оприлюдненому 23 січня.

З матеріалів справи відомо, що ДТП сталася ще 29 жовтня 2017 року. Андрій Р., якому на той момент було 24 роки, та його товариш познайомилися з двома жінками у нічному клубі Rafinad. Після розмови чоловіки запропонували новим знайомим поїхати разом у McDonald's, на що ті погодились. Всі вони сіли в автомобіль Citroen Nemo, а 24-річний Андрій Р. сів за кермо.

Проїжджаючи вулицею Євгена Коновальця, водій перевищив швидкість та не впорався з керуванням, через що авто з’їхало з проїжджої частини на тротуар та зіткнулося з деревом. Внаслідок ДТП постраждав Андрій Р. та троє його пасажирів, зокрема Юлія М., яка перебувала на передньому пасажирському сидінні. Жінка отримала тяжкі травми — відкритий перелом стегна, поранення коліна та струс мозку. Інша пасажирка, яка перебувала на задньому сидінні, отримала струс мозку та перелом носа.

На засіданні Юлія М. стверджувала, що Андрій Р. був за кермом п’яний, перевищував швидкість, неодноразово відпускав кермо автомобіля під час руху та відволікався від дороги. Натомість Андрій Р. запевняв, що був тверезим. За його словами, під час руху саме Юлія М. несподівано вивернула кермо автомобіля вправо, і через це він з’їхав з дороги та зіткнувся з деревом.

Дослідивши відео, яке зняла Юлія М. під час поїздки, слідчі виявили, що вона ніяк не відволікала водія, і не робила нічого, щоб завадити йому вести машину. Також у лікарні, до якої звернувся Андрій Р. одразу після аварії, встановили, що у його крові був було 0,59% проміле алкоголю.

Таким чином, Андрія Р. визнали винним у п’яному водінні та спричиненні ДТП. Його засудили до трьох років ув’язнення з забороною керувати транспортом на один рік. Проте суд вирішив звільнити його від покарання з випробовувальним терміном. Причиною цьому стало те, що обвинувачений визнав свою провину та намагався допомогти постраждалим. Зокрема він компенсував витрати на операцію та лікування пасажирці, яка під час ДТП зламала носа. Також батьки Андрія Р. пропонували компенсувати витрати і для Юлії М., проте вона відмовилася. Натомість суд таки постановив виплатити Юлії М. 94,5 тис. грн компенсації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності