Племінник ексмера Сколе отримав 10 років ув’язнення за п’яну ДТП, у якій загинула сім’я

Племінник ексмера Сколе отримав 10 років ув’язнення за п’яну ДТП, у якій загинула сім’я

Раніше суд вже виніс вирок Роману Кошанику за смертельну аварію, проте прокурори оскаржили його в апеляційному суді та домоглися жорсткішого покарання

Прокурори обласної прокуратури Львівщини в апеляційному суді відстояли нове, більш суворе, покарання для племінника колишнього мера Сколе, Романа Кашаника, який п’яним спричинив смертельну ДТП. В аварії тоді загинула сім’я — чоловік, жінка та 10-річна дитина. Кошаник сидітиме у в’язниці 10 років. Раніше районний суд призначив йому 7 років позбавлення волі, проте прокурори не погодилися із таким рішенням та оскаржили його в апеляції, повідомила прокуратура у середу, 24 січня.

Смертельна аварія сталася у липні три роки тому. На трасі Київ-Чоп поблизу села Дубина Стрийського району, Роман Кашаник, перевищивши швидкість, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем Mazda 6, у якому їхала сім’я з двома дітьми. У ДТП загинули жінка та її 10-річний син. 34-річний батько дітей, який був за кермом Mazda 6, за тиждень помер у лікарні, не приходячи до тями. У автівці також була 7-річна донька, яка залишилась сиротою.

Експертиза встановила, що Роман Кашаник був п’яним за кермом, у нього підтвердили 1,97 проміле вмісту алкоголю у крові.

У березні 2023 року Сколівський районний суд визнав Кашаника винним у смертельній ДТП та призначив йому 7 років ув’язнення, попри те, що родичі та прокуратура тоді просили суд призначити йому 12 років позбавлення волі. Віддтак прокуратура подала апеляцію.

Колегія Львівського апеляційного суду позов прокуратури задовольнила та винесла новий вирок, за яким 26-річного Романа Кашаника засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто на аналогічний термін. До слова, цей вирок можна оскаржити в касації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності