• Головна
  • Україна
  • В порту Миколаєва затонуло судно, у воду потрапили нафтопродукти

В порту Миколаєва затонуло судно, у воду потрапили нафтопродукти

Судно, яке затонуло в Миколаївському морському торговельному порту, фото Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу

Після аварії корабля у воді виявили забруднення нафтопродуктами, яке перевищує допустимі норми в 16 разів

на території Миколаївського морського порту затонуло судно «Ginger». Це судно призначене для здійснення днопоглиблювальних робіт та видобутку нерудних будівельних матеріалів. Унаслідок аварії стався витік нафтопродуктів.

Аварія сталася ще 15 січня, однак Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомила про неї лише в понеділок, 22 січня — тобто через тиждень після катастрофи. В повідомленні сказано, що інспектори вже двічі відбирали проби води, які показали значне забруднення води нафтопродуктами.

«За результатами проведених лабораторних дослідженнях в пробах 16 січня встановлено перевищення вмісту нафтопродуктів у 7-8 разів. У пробах, відібраних 19 січня, встановлено перевищення вмісту нафтопродуктів у 15-16 разів», — сказано в повідомленні.

В інспекції повідомили, що вже надіслали запити щодо вжиття заходів із ліквідації забруднення.

Зазначимо, що Миколаївський морський торговельний порт розташований на лівому березі річки Південний Буг, з'єднаний з Чорним морем Бузько-Дніпровсько-лиманським каналом, що проходить Дніпровським лиманом і річкою Південний Буг. Він починається біля острова Березань і тягнеться впродовж 44-х морських миль (близько 81,5 км). Навігація в порту триває упродовж року. У зимовий період, коли акваторія замерзає, проведення суден здійснюють буксири.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності