Славських комунальників підозрюють у забрудненні землі та річки на 2,5 млн грн

Славських комунальників підозрюють у забрудненні землі та річки на 2,5 млн грн

Директори комунального підприємства вивозили сміття на закритий полігон у Славському

Правоохоронці викрили керівників комунального підприємства, які протягом чотирьох років, попри заборону, вивозили сміття на Славський полігон твердих побутових відходів і таким чином забруднювали землі курортного селища. Сума завданих збитків становить майже 2,5 млн грн, повідомила поліція Львівщини у четвер, 5 жовтня.

За даними правоохоронців, у 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з умовами договору, підрядники повинні були вивозити сміття на діючий Стрийський полігон твердих побутових відходів, проте, насправді комунальники вивозили його на закритий Славський полігон. При цьому між замовником та підрядником проводились формальні підписання актів приймання-виконання робіт.

Як наслідок, засмічувались суміжні з полігоном землі та території прибережної захисної смуги річки Опір. Тож слідчі вже повідомили зловмисникам про підозру у порушенні правил екологічної безпеки, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Санкція цієї статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності