В жительки Львівщини суд конфіскував мікроавтобус за викинуті біля села голови тварин

Фото ілюстративне

Також вона має сплатити 17 тис. грн штрафу

Жовківський районний суд Львівської області оштрафував жительку Львівщини та конфіскував мікроавтобус Ford Transit Custom за те, що вона неналежно утилізувала рештки вбитих корови й коня, зокрема, голови тварин. Інцидент стався ще в жовтні 2023 року, а відповідний вирок суд ухвалив у січні.

З вироку суду відомо, що жінка перебуває на пенсії. 10 жовтня 2023 року вона завантажила у свій мікроавтобус Ford Transit Custom рештки тваринного походження (голови, кості та кров) корови та коня і замість того, щоб вивезти їх на спеціалізований об’єкт, викинула їх на землю поблизу села Купичволя Червоноградського району. Таким чином пенсіонерка забруднила земельну ділянку відходами, шкідливими для довкілля, що призвело до накопичення в ґрунті токсичних хімічних сполук, хвороботворних бактерій та паразитів, які можуть викликати спільні для людей і тварин захворювання.

4 січня в суд надійшла угода про визнання винуватості, яку жінка уклала з прокурором. Пенсіонерка визнала вину й розкаялася у злочині. Попри це суд оштрафував її на 17 тис. грн, а також конфіскував в жінки мікроавтобус, в якому вона перевозила тваринні рештки. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності