• Головна
  • Світ
  • Двох українців у Молдові засудили до дев’яти років в’язниці за контрабанду готівки

Двох українців у Молдові засудили до дев’яти років в’язниці за контрабанду готівки

В контрабандистів конфіскували і готівку, і автомобілі, фото поліції Молдови

Українці намагалися завезти в Молдову 440 тисяч євро. Тепер їх засудили, а гроші й автомобілі конфіскували

Суд у Молдові оголосив вирок двом громадянам України — 32-річному й 39-річному жителям Одеської області — у справі про спробу незаконного ввезення до країни понад 440 тис. євро торік у квітні. Про це повідомила молдовська прокуратура з боротьби з організованою злочинністю.

За інформацією прокуратури, чоловіків засудили до дев'яти років ув'язнення, а контрабандні гроші та автомобілі, на яких їх намагалися ввезти, конфіскували. Один із них коштує близько 140 тис. леїв (близько 7300 євро), а другий — майже 240 тис. леїв (понад 12 500 євро).

Обвинувачених, які перебували під попереднім арештом до винесення вироку, відправили до в'язниці прямо з зали суду. Однак вони ще можуть подати апеляцію на це рішення.

У прокуратурі повідомили, що двох громадян України з Одеської області, віком 32 та 39 років, затримали 13 квітня на в'їзді до містечка Чимішлія неподалік кордону з Україною. В їхньому автомобілі правоохоронці виявили понад 440 тис. євро, які чоловіки намагалися ввезти до Молдови контрабандою. Гроші вони заховали в динамік автомагнітоли й не задекларували їх на митниці.

Зауважимо, що це одна з найбільших партій контрабанди грошей у Молдові у 2023 році. Також торік у Молдові затримали чоловіка, який нелегально перевозив 550 тисяч євро під захисною тканиною валізи з одягом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності