Винуватця ДТП, внаслідок якої загинув чоловік, засудили до чотирьох років позбавлення волі

Винуватця ДТП, внаслідок якої загинув чоловік, засудили до чотирьох років позбавлення волі

Винуватець аварії примирився з потерпілою

31 січня Городоцький районний суд засудив до чотирьох років позбавлення волі 27-річного учасника бойових дій, студента Назарія В., уродженця села Речичани, який скоїв смертельну аварію влітку 2023 року.

Як йдеться в матеріалах справи, 20 червня 2023 близько 21.00 Назарій В., повертаючись з риболовлі разом з двома знайомими, керуючи автомобілем марки Opel Zafira Tourer в селі Лісновичі Львівського району на швидкості виїхав за межі проїзної причини дороги, після чого авто перекинулося. Внаслідок цього 67-річний пасажир авто отримав важкі травми і згодом помер в реанімації. Пасажирка автомобіля, яка сиділа біля водія, також травмувалася.

На суді обвинувачений повністю визнав свою вину, розповів деталі інциденту, а також повідомив, що примирився з потерпілою, відшкодував усі витрати на лікування потерпілого та його похорон, усвідомив свою провину і щиро розкаюється у тому, що накоїв.

Суддя Ольга Ференц взяла до уваги той факт, що тяжкий злочин, який вчинив обвинувачений, скоєний з необережності, що підсудний позитивно характеризується за місцем свого проживання, є учасником бойових дій, не є на обліку і в нарколога чи психіатра, а тому його виправлення можливе без ізоляції від суспільства.

Таким чином Назарія В. було визнано винним у порушенні Правил дорожнього руху, які призвели до смерті людини. Його засудили до чотирьох років позбавлення волі, але звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. Ще на два роки йому заборонили керувати автомобілями.

Засуджений має право подати апеляцію.

Нагадаємо, що про аварію у Лісновичах 21 червня повідомила поліція Львівської області, окремо зазначивши, що водій Opel Zafira був п’яний. Однак у матеріалах суду цей факт не згадується.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності