Стриянку судили за удар ножем під час спроби захиститись від домашнього насильства

Ніж, фото ілюстративне
Фото: pexels

Жінка вдарила в живіт колишнього чоловіка, який бив її та погрожував

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав, що місцева мешканка Галина Б. перевищила межі самооборони, вдаривши ножем в живіт колишнього чоловіка. Жінка намагалася захиститись від побоїв під час конфлікту. Галину Б. не ув’язнили, оскільки потерпілий не мав до неї претензій. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 16 квітня.

Потерпілий попросив суворо не карати жінку

За матеріалами справи, інцидент трапився у липні 2022 року. Між колишнім подружжям, яке проживало в одній квартирі, — Ярославом Б. та Галиною Б., — виник конфлікт. Чоловік вдарив колишню дружину ногою в область стегна, штовхав її, намагався схопити за горло, і при цьому ображав її та погрожував. Жінка, намагаючись захиститись, схопила ножа, який лежав на столі поруч та почала ним махати. Попри це Ярослав Б. підійшов ближче, і обвинувачена штрикнула його ножем в живіт. Після цього Галина Б. побігла та зачинилася в іншій кімнаті разом з дітьми.

На суді обвинувачена визнала свою провину та розкаялась. Розповіла, що колишній чоловік неодноразово їй погрожував, і що пошкодувала про удар одразу після того, як побачила кров. Водночас Ярослав Б., якого неодноразово притягували до адміністративної та кримінальної відповідальності через насильство стосовно Галини Б., заявив, що не має претензій до обвинуваченої та попросив суворо її не карати.

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Проте, врахувавши каяття обвинуваченої та позицію потерпілого, Галину Б. звільнили від ув’язнення, замінивши його роком іспитового терміну.

Нагадаємо, і березні у Львові затримали 40-річного чоловіка, який вдарив ножем в живіт власну матір. Також суд ув’язнив львів’янина за спробу зарізати двох людей на приміському вокзалі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності