Спортсмени зі Львівщини представлять Україну на зимовій Універсіаді у США: деталі

Спортсмени зі Львівщини представлять Україну на зимовій Універсіаді у США: деталі

Україна буде змагатися за нагороди у 8-ми видах спорту

У четвер, 12 січня, в американському Лейк-Плесіді стартує XXX Всесвітня зимова Універсіада-2023, яка триватиме до 22 січня. Офіційна церемонія відкриття відбудеться в ніч проти 13 січня (за київським часом). Збірну України на цих змаганнях представлять семеро спортсменів зі Львівщини.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

Так, на Універсіаді змагатимуться дві сестри-біатлоністки зі Львівщини Юлія та Олена Городні вихованки Новояворівської дитячо-юнацької спортивної школи «Янтар» і Львівського обласного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту.

Крім того, тренерський штаб збірної України з хокею вніс у заявку команди чотирьох представників Львівщини, вихованців «Галицьких Левів» з Новояворівська Ярослава Панченка, Євгенія Ратушного, Івана Сисака та Михайла Чіканцева. До слова, українські хокеїсти візьмуть участь у найбільшому спортивному студентському форумі після деякої перерви востаннє вони виступали на Універсіаді-2013 в італійській провінції Трентіно, де посіли 9-те місце серед 12 збірних.

Водночас у складі національної збірної з гірськолижного спорту є дві уродженки Львова, сестри Шепіленко: Катерина є представницею Львівщини, а Анастасія Закарпаття.

Додамо, що в Лейк-Плесіді 1 443 спортсмени із 46 країн розіграють 86 комплектів нагород у 12-ти видах спорту. Україна буде представлена у 8-ми з них.

Нагадаємо, 27-річний львів‘янин Антон Дукач виборов «бронзу» на Кубку націй із санного спорту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності