Новим ректором Львівського медуніверситету обрали Ореста Чемериса

Новий ректор медичного університету Орест Чемерис.

Вибори нового очільника вишу відбувалися на безальтернативній основі

У п’ятницю, 19 квітня, у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулися вибори ректора. На цю посаду був лише один претендент – 41-річний доктор медичних наук Орест Чемерис, який до цього виконував обов’язки ректора. За нього проголосувало 1184 виборці з 1219, які прийшли на виборчу дільницю, повідомив Zaxid.net.

Вибори без альтернативи

У списках виборців ректора медуніверситету було 1464 особи. На виборчу дільницю прийшло 1219 осіб. Після підрахунку голосів виборча комісія оприлюднила такі дані: 1184 голоси – за кандидатуру Ореста Чемериса на посаду ректора, 32 – не підтримали кандидата, три бюлетені визнали не дійсними.

Відповідно до положення Про порядок проведення виборів, переможцем вважається особа, яка набрала понад 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах. Тепер МОЗ має укласти контракт з Орестом Чемерисом строком на п’ять років.

Нагадаємо, що колишній директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис став новим виконувачем обов’язків ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького 5 липня 2023 року. Попереднього керманича вишу Бориса Зіменковського звільнили з посади за некоректну поведінку 20 червня під час розподілу студентів медичного університету до інтернатури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності