• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський медуніверситет підписав меморандум про співпрацю з найбільшою клінікою Європи “Шаріте”

Львівський медуніверситет підписав меморандум про співпрацю з найбільшою клінікою Європи “Шаріте”

Львівський медуніверситет підписав меморандум про співпрацю з найбільшою клінікою Європи “Шаріте”

Меморандум передбачає, зокрема, і проведення спільних наукових досліджень та стажування медпрацівників

Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та одна із найбільших університетських клінік Європи – “Шаріте” підписали Меморандум про співпрацю та підтримку. Про це 26 лютого повідомили на сторінці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Меморандум передбачає:

  • залучення кращих практик ефективного менеджменту у сфері охорони психічного здоров'я;
  • забезпечення професійної взаємодії українських і зарубіжних медичних працівників;
  • впровадження передових міжнародних технологій, європейських стандартів і протоколів надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я України;
  • проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, стажувань медичних працівників, освітніх заходів;
  • сприяння українським закладам охорони здоров'я в питаннях модернізації, впровадження новітніх технологічних та цифрових рішень.

“Отож, кращі європейські практики, новітні технології та можливості тепер стали ще ближчими та доступнішими”, — йдеться у повідомленні.

Документ підписали виконувач обов`язків ректора університету, доктор медичних наук Орест Чемерис та керівник закладу охорони психічного здоров’я «Шаріте» доктор Малек Байбуж.

Зазначимо, що “Шаріте” — це клінічний комплекс, розташований у чотирьох районах Берліна. Це найбільша клініка в Європі. Вона є університетською клінікою для Берлінського університету імені Гумбольдта та Вільного університету Берліна. Клініку “Шаріте” заснували 1710 року. Тут проводять обстеження і лікування хворих з різноманітними захворюваннями, дослідження, навчання лікарів і вчених на міжнародному рівні. Більш ніж половина німецьких нобелівських стипендіатів з медицини та психології працювали в “Шаріте”. “Шаріте” складається з понад 100 клінік та інститутів, об'єднаних у 17 Шаріте-центрів. Клініка приймає 128 000 пацієнтів на рік у своїх стаціонарах і майже 1 000 000 амбулаторно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності