Студенти Львівського медуніверситету передали на фронт понад 1500 багаторазових грілок

хімічні грілки, виготовлені студентами ЛНМУ

Волонтери самостійно виготовляють грілки на базі університету

Студенти-волонтери ЛНМУ імені Данила Галицького власноруч виготовляють багаторазові хімічні грілки для військових. Про це 23 січня повідомила Львівська ОВА.

Університетська спільнота відправила на передову понад 1500 багаторазових грілок. У січні волонтерські відправлення отримали у Костянтинівці, Дружківці, Покровському, Великому Бурлуку, Дніпрі, Вільнянську, Запоріжжі, Овручі, Києві.

Щоби запустити процес виробництва, студенти відкрили збір у соцмережах. З цих коштів закупили компоненти та упакування. Раніше студенти виготовляли по 30-40 грілок на день. Зараз, завдяки тому, що волонтерів стало більше, виробництво зросло до 100 грілок на день. Станом на сьогодні у команді виробників працюють 15 студентів різних курсів університету.

 «У кожну відправлену партію грілок наші волонтери вкладають видруковані інструкції з використання. Процес активації грілки нескладний: при реакції з повітрям рідина кристалізується та починає гріти. Для повторного застосування грілки її слід прокип’ятити, що супроводжується переходом кристалів речовини у рідину», - пояснюють виробники. Кожна хімічна грілка може працювати до 100 разів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності