У Львові дорослі пацієнти зможуть безкоштовно отримати ліки проти СМА

У Львові дорослі люди зможуть безкоштовно отримати ліки проти СМА

У Львівській громаді живе одна людина, яка потребує таких ліків

У Львові розширили міську програму забезпечення ліками дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА). Відповідні зміни 28 березня прийняла сесія Львівської міської ради, повідомила пресслужба ЛМР.

Тепер таку допомогу безкоштовно зможуть отримати не лише діти, але й дорослі зі СМА. За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марти Матюшко, зараз у Львівській громаді проживає одна доросла людина, яка має спінальну м’язову атрофію 2-го типу, і тепер зможе отримати ліки за цією програмою. Половину вартості препарату компенсує місто, а половину – компанія Roche.

Нагадаємо, 19 жовтня 2023 року Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з фармацевтичною компанією Roche. Це дасть змогу цього року забезпечити ліками шістьох дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА), які не потрапляють під державну програму і проживають у Львівській громаді. Йдеться про закупівлю інноваційного перорального препарату для терапії пацієнтів з СМА, які проживають у Львові. Згідно з умовами програми, за кожну упаковку препарату, куплену за кошти місцевого бюджету, компанія Roche безкоштовно надасть додаткову упаковку лікарського засобу.

Довідково: Спінальна м’язова атрофія (СМА) — це рідкісне генетичне захворювання, що вражає моторні нейрони у спинному мозку, викликає атрофію м'язів, порушення дихання та ковтання і є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей. За статистикою, СМА вражає одного-двох немовлят з 10 тисяч новонароджених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності