«Укрпошта» почала продавати й доставляти ліки

МОЗ сподівається, що продаж ліків через «Укрпошту» буде корисним для населених пунктів, у яких немає аптек

Наразі послуга частково працює у двох прифронтових областях, згодом до неї підключать всю Україну

Державна «Укрпошта», яка раніше отримала ліцензію на аптечну діяльність, запустила послугу з замовлення й доставки ліків. Ліки можна замовити, зателефонувавши до контакт-центру компанії, після чого їх безкоштовно доставлять до найближчого відділення «Укрпошти».

Як повідомило в середу, 21 лютого, Міністерство охорони здоров’я, наразі «Укрпошта» доставляє ліки лише в Донецькій області, та окремих прикордонних районах Сумщини. Надалі послугу планують розширити на Харківську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку області, а потім — на решту країни.

Як пояснили в Міністерстві охорони здоров’я, наразі в українських селах та селищах працюють близько 5,7 тис. аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 тисяч сіл, які не мають аптечних пунктів. Доставка ліків через «Укрпошту» може вирішити проблему з доступом до медикаментів у тих населених пунктах, де немає аптек.

Щоб замовити ліки через «Укрпошту», потрібно зателефонувати до її контакт-центру за безкоштовним номером 0 800 300 545 та з’єднатися з оператором, який і прийме замовлення. Замовлення буде спаковано та надіслано за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка — безплатна. Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах. Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачено огляд вмісту посилки під час її отримання у найближчому до замовника поштовому відділенні. Медикаменти надсилатимуть з аптечного закладу «Укрпошти».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, через «Укрпошту» можна замовити майже 10 тисяч найменувань лікарських засобів безрецептурної групи. Також там продаватимуть медикаменти, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»: для лікування серцево-судинних хвороб, для профілактики інсультів та інфарктів; проти нецукрового та цукрового діабету; для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів; розладів психіки, поведінки, епілепсії тощо; інсуліни та медичні вироби. Наразі програма містить 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання, які можна отримати за рецептом від лікаря, безоплатно або з невеликою доплатою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності