На Львівщині "Доступні ліки" можна отримати у понад тисячі аптек

На Львівщині "Доступні ліки" можна отримати у понад тисячі аптек

За 2023 рік цією послугою скористувались 3105 пацієнтів

За програмою “Доступні ліки” люди з епілепсією, а також хворі з розладами психіки та поведінки, можуть отримати медикаменти. Ліки можна отримати у 1075 аптеках Львівщини, їх перелік є на сайті Національної служби здоров’я.

В Україні 65 препаратів для лікування епілепсії, розладів психіки і поведінки входять до програми «Доступні ліки». З них 23 можна отримати в аптеці безоплатно, а решту — з частковою оплатою. У 2023 році на Львівщині ліки отримали 3105 людей, що є третім показником серед усіх регіонів України.

Для того, щоб отримати ці ліки пацієнт має звернутися до невролога або психіатра, аби лікар обстежив і склав план лікування, а також вніс його в електронну систему охорони здоровʼя. На підставі плану лікар має виписати перший електронний рецепт на “Доступні ліки”. Наступні рецепти може виписувати не тільки невролог чи психіатр, а й сімейний лікар. Для пацієнта важливо обрати медзаклад, який має договір з НСЗУ.

«Доступні ліки» за рецептом можна отримати в найближчій аптеці, яка бере участь у програмі. Так, на Львівщині ліки для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки відпускають 1075 аптеки та аптечні пункти. Перелік аптек можна побачити на дашборді або дізнатися на гарячій лінії НСЗУ за номером 1677.

Зазначимо, що 12 лютого в світі відзначають Міжнародний день боротьби з епілепсією. Це неврологічне захворювання неможливо вилікувати, але можливо стримувати регулярним вживанням ліків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності