• Головна
  • Україна
  • Через блокування українсько-польського кордону “Укрпошта” почала возити міжнародні посилки залізницею

Через блокування українсько-польського кордону “Укрпошта” почала возити міжнародні посилки залізницею

Фото: Укрпошта Facebook

До цього міжнародні відправлення не доставляли потягами 21 рік

Через страйк польських перевізників на кордоні з Польщею, “Укрпошта” почала доставляти імпортні міжнародні відправлення залізницею. Востаннє таке робили ще у 2002 році. Про це розповіли у пресслужбі “Укрпошти” у вівторок, 26 грудня.

“Укрпошта” організувала перевезення вантажними залізничними вагонами вперше за 21 рік. Партнером перевезення стала естонська пошта Omniva, через яку до України потрапляють посилки зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів.

“З урахуванням блокади більшості автомобільних пунктів пропуску на кордонах із Польщею та Словаччиною, а також збільшенням черг на пунктах перепуску, що залишаються відкритими, доставлення залізницею дозволяє Укрпошті перетинати кордон, незважаючи на форс-мажорні ситуації. Також це дозволить доставляти підвищені пікові обсяги після сезонних розпродажів на міжнародних торговельних майданчиках”, — ідеться в повідомлені

Також у пресслужбі Укрпошти зазначили, що на відміну від автомобільних шляхів, під час доставлення залізницею посилки долають кордон за одну добу. Зокрема в першому тестовому потязі були три вагони з 80 тисячами посилок.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску з Україною. Протестувальники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вилучення польських машин з електронної черги. Ідеться про блокування пунктів пропуску “Гребенне — Рава-Руська”, “Корчова — Краківець” та “Дорогуськ — Ягодин”. Через дії польських протестувальників у черзі застрягли орієнтовно три тисячі вантажівок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності