• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада дозволила збудувати біля податкової нові корпуси УКУ та житло для науковців

Львівська міськрада дозволила збудувати біля податкової нові корпуси УКУ та житло для науковців

Візуалізація майбутньої забудови на вул. Козельницьій у Львові

Проектом також передбачено реконструкція будівлі податкової та будівництво транспортного кільця на перетині вул. Козельницької та Панаса Мирного

Під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер, 28 березня, депутати затвердили детальний план території у районі вул. І. Чмоли, вул. Козельницької, вул. Енергетичної, згідно з яким Український Католицький Університет отримує можливість побудувати два нові навчальні корпуси, які будуть об’єднані наземним переходом, а також ІТ-центр.

У депутатів виникла суперечка під час обговорення

За словами депутата міськради Андрія Шевціва, під час розгляду цього детального плану виникла дискусія, через те, що у запропонованому детальному плані території відсутня вулиця Батька Сокола, яка передбачена у генеральному плані Львова. Відсутність цієї вулиці може суттєво погіршити стан транспортних розв’язок. Деякі депутати вважали, що Католицький університет може забудувати межі червоних ліній і використати цю дорогу у своїх цілях.

Як пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, в управлінні архітектури розглянули всі можливі варіанти використання території та проєктування транспортної розв’язки. Остаточний варіант, який винесли на розгляд сесії, розроблений на основі всіх компромісних рішень, тобто проєктовану вулицю забудовувати не будуть.

“Згідно з даним планом залишаються всі можливі опції. Це зона ТР2, там можна будувати вулицю чи пішохідну алею. Ми зараз цього не обмежуємо. Чи нам би хотілося розпрацювати такий варіант, щоб цього не було? Так, бо це краще і університету, і парку, і екології. Чи робилося моделювання? Робилося. Було планування, якщо поставити там кілька світлофорів, відкоригувати Козельницьку і Чмоли, то ця вулиця не потрібна. Але всі опції цей план залишає, тому ми в майбутньому зможемо рухатися по будь-якій з них”, — пояснив Антон Коломєйцев.

Що збудують на території

Зазначимо, що детальний план території охоплює 13,2 га. Під час його реалізації планують:

  • Реконструкцію вул.Козельницької та будівництво транспортної розв’язки (вул.Козельницька — вул. П. Мирного), а також
  • Будівництво офісних споруд;
  • Будівництво підземного паркінгу під проєктованими офісними спорудами;
  • Влаштування пішохідного коридору між ІТ-парком та студмістечком;
  • Будівництво житлово-офісного комплексу.

Основним об’єктом, довкола якого формується громадський центр є будівля податкової адміністрації. Заплановано розширити верхню терасу адміністрації, організувавши там пішохідно-відпочинкову зону з можливістю проїзду велотранспорту. Також ДПТ пропонує об’єднати територію студентського містечка та запланованого ІТ-парку  наземними мостами, що з'єднуватимуться з основною терасою податкової адміністрації. Також на перших поверхах можна буде розмістити заклади торгівлі.

Крім цього, тут передбачили будівництво житлового будинку на 76 квартир для працівників НАНУ, а вздовж вул. Козельницької планують прокласти проєктовану магістральну дорогу та облаштувати транспортне кільце на перетині вул. Козельницької та Панаса Мирного. Реалізувати детальний план мають протягом 5 років.

Нагадаємо, сьогодні на сесії Львівської міськради депутати також затвердили проєктну угоду між бельгійською Фландрією та Львівською громадою про будівництво на вул. Замарстинівській Центру психічного здоров’я для пацієнтів, які отримали травми внаслідок збройної агресії Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності