У Львові на місці закинутого розважального центру з’явиться новий комплекс

Новий комплекс у Львові на розі вулиць Наукова та Княгині Ольги. Візуалізація компанії archimatika

Комплекс, до якого увійдуть, зокрема, житлові будинки, паркінг та апарт-готель з’явиться на розі вулиць Наукової та Княгині Ольги

У Львові на місці закинутого розважального центру Odeon (колишнє МІ100) з’явиться новий комплекс. Він розташований на розі вулиць Наукової та Княгині Ольги. Про це 27 березня пише видання Pragmatika.

До багатофункціонального комплексу увійдуть офісний центр, апарт-готель, два житлових будинки, комерція та триповерховий паркінг. Проєктування здійснює архітектурна компанія archimatika. Зараз тут розташований неробочий розважальний центр ODEON. “Навколишня забудова – переважно радянська, з численними вкрапленнями забудови “нульових” та нового будівництва”, — йдеться у повідомленні.

Паркінг

Концепцією не передбачено створення жодної нової автомобільної вулиці чи проїзду – пріоритет нададуть пішохідному простору. Водночас тут буде паркінг на 320 місць.

Комерційні приміщення

“Очікується, що активні фасади перших поверхів сформують наразі відсутній фронт вулиць та повернуть життя на прилеглі до закинутої естакади території. Замість монотонних підпірних стінок з’являться освітлені скляні вітрини ресторанів, бутиків тощо. За спостереженнями урбаніста Яна Гейла, люди поспішають пробігти глухі стіни і, навпаки, сповільнюють ходу, йдучи жвавими вулицями з ресторанами, крамницями чи кафе”, — пише Pragmatika.

У повідомленні також йдеться, що комерція на перших поверхах будівлі має створити так звані “очі вулиці”. “Вітрини не лише приваблюють перехожих, але і сприяють нагляду за вулицею з боку працівників і відвідувачів закладів”, — йдеться у повідомленні.

Офісні приміщення, апарт-готель та два житлові будинки

Семиповерховий офісний блок розташують так, щоб продовжити вже наявний офісний комплекс Optima Plaza на вулиці Науковій. Таким чином об’єкт підтримає ансамбль бізнес-парку, йдеться у повідомленні.

Тут також буде апарт-готель і два житлових будинки. Блок апартаментів складатиме 7 поверхів заввишки, а житлові блоки 8 і 16 поверхів відповідно.

“Завдяки 16-поверховій домінанті планується “зібрати” композиційно невпорядкований перетин широких радянських вулиць Наукової та Княгині Ольги. Висотна житлова секція на розі має стати акцентом, який завершить композицію перехрестя”, — йдеться у повідомленні.

Особливістю будівлі будуть великі вікна — 2.8 х 2.8 метрів.

Нагадаємо, у Львові мають намір побудувати укриття як в Ізраїлі. Такі укриття передбачені у трьох будівлях на березі озера на вулиці Стрийській.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності