У Львові на вулиці, куди влучила ракета, хочуть побудувати укриття як в Ізраїлі

У Львові на вулиці, куди влучила ракета, хочуть побудувати укриття як в Ізраїлі

Ввести в експлуатацію будівлі із безпечними кімнатами планують вже наступного року

У Львові мають намір побудувати укриття як в Ізраїлі.

Про це на своїй сторінці написав заступника міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Перший такий тип укриття буде у Львові в будівлі громадського призначення на перехресті Стрийської – Наукової.

«Ізраїльські «мамади» є такою формою укриття, що дозволяє людям швидко убезпечитися всередині будівлі, не спускаючись в підвальні приміщення. І, схоже, такий досвід тепер зможемо застосувати у Львові. Це є вимогою нашого часу. Трагедія, що сталася на цій же вулиці два тижні тому, засвідчує: не завжди люди можуть чи встигають спуститися в укриття», - йдеться у повідомленні.

Такі укриття передбачені у трьох будівлях на березі озера на вулиці Стрийській.

На березі озера розташований громадський простір. Там будуть офіси, ресторани, магазини, інтерактивний музей та мистецька інсталяція поруч. Укриття з’явитися в офісах поруч із цим простором.

Проєктанти порахували, що на одному поверсі в офісах працюватимуть близько сорока людей. Тому запроєктували по 0,6 квадратного метра на людину в безпечній кімнаті.

Периметр укриттів буде з посилених залізобетонних конструкцій. Вони розміщатимуться в центрі будівель на усіх поверхах, кожен з яких сполучать безпечною сходовою кліткою - теж із посилених залізобетонних конструкцій для евакуації людей безпосередньо на вулицю.

Всередині кімнати забезпечать:

  • електричними конвекторами з резервним живленням;
  • вентиляціями з резервним живленням;
  • установками з регенерації повітря;
  • кулерами з питною водою.

Водночас забудовник наголошує, що працівники цих офісів та відвідувачі бізнес-набережної зможуть використовувати також повноцінні укриття звичного типу в сусідніх будівлях.

Якщо за час будівництва не буде якихось зовнішніх форс-мажорів, ввести в експлуатацію будівлі із безпечними кімнатами планують вже наступного року, обіцяє Любомир Зубач.

Нагадаємо, на території Львівської громади всі укриття мають бути відкритими цілодобово. Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій у четвер, 6 липня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності