Садовий дозволив будівництво на вулиці Газовій

ділянка на Газовій, 28

Міський голова відкликав своє вето на ухвалу міської ради

Міський голова Львова Андрій Садовий відкликав вето, яке раніше наклав на ухвалу  «Про надання ТзОВ «Вежа 22» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Газовій, 28». 

Про це він заявив у четвер, 28 вересня під час засідання Львівської міської ради.

Цю ухвалу міські депутати прийняли 23 серпня 2023 року. Тоді її підтримали усі фракції, включно із фракцією «Самопоміч». Це рішення дозволяло ТзОВ «Вежа 22» розробити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,05 га на вул. Газовій, 28 для будівництва та обслуговування торгово-офісної будівлі.

Після цього Андрій Садовий зупинив дію ухвали і скерував її на повторний розгляд із зауваженням. У зауваженнях міського голови вказано, що товариство «Вежа 22» не надало документів, які підтверджують право власності на водонапірну башту, яка розташована на Газовій, 28. Крім того, земельна ділянка розташована у функціональних зонах Г-1 (зона загальноміського центру) та Р-3 (рекреаційна зона озеленених територій загального користування). Будівництво торгово-офісних будівель у зоні Р-3 не передбачене. Втім, станом на ранок 28 вересня міський голова Львова вирішив відкликати свої зауваження.

За даними системи youcontrol ТзОВ «Вежа 22» належить львів’янам Михайлу Кривому та Едгару Манукяну.

Під час розгляду цієї ухвали на засіданні від 06 липня 2023 року депутат міської ради від фракції «Варта» Орест Печенко заявив, що ні він, ні його сім’я не мають відношення до цієї ухвали, однак припустив, що при забудові ділянки є можливість зберегти водонапірну башту як пам’ятку промисловості. Тоді проєкт ухвали не набрав достатньої кількості голосів. Однак його внесли на повторний розгляд на наступне засідання міської ради, під час якого депутати його підтримали. Після того, як міський голова відкликав своє вето, процес забудови на Газовій, 28 може тривати далі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності