У Львові на вулиці Замарстинівській збудують Центр психічного здоров'я

візуалізація Центру психічного здоров’я

У центрі лікуватимуть пацієнтів, які отримали травми внаслідок збройної агресії Росії

Під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер, 28 березня, депутати затвердили проєктну угоду між бельгійською Фландрією та Львівською громадою про будівництво Центру психічного здоров’я для пацієнтів, які отримали травми внаслідок збройної агресії Росії.

Будівництво профінансує уряд Фландрії 

Згідно з ухвалою, Львівська міськрада отримає 1,5 млн євро благодійної допомоги від Фландрії на будівництво цього центру, який входитиме до мережі реабілітаційного центру "Незламні". Йдеться про реконструкцію та добудову окремої будівлі площею 934,9 кв. м на вулиці Замарстинівській, 81.

У новому центрі мають намір розмістити 40 ліжкомісць для стаціонарних пацієнтів, а також передбачають достатньо місця для лікування 1000 пацієнтів на рік, як стаціонарно, так і амбулаторно.

Грантові кошти надаватимуть з 1 січня 2024 року по 28 лютого 2025 року, оскільки будівництво Центру мають завершити до лютого наступного року.

Кошти на будівництво виплачуватимуть трьома частинами

Благодійна допомога у формі гранту виплачується трьома частинами за залишковою схемою: 

  • Перший внесок у розмірі 300 000 євро (20%) підлягає виплаті Львівській громаді після підписання розпорядження Уряду Фландрії "Про виділення гранту в розмірі 1,5 мільйона євро місту Львову на будівництво центру психічного здоров'я у Львові". Після підписання цієї проєктної угоди Львівська громада спрямує отримані кошти на рахунок 1 територіального медичного об’єднання Львова виключно для реалізації проєкту.
  • Другий внесок у розмірі 450 000 євро (30%) сплачується після подання фінансового звіту та описової частини, яка підтверджує, що щонайменше 80% від першого внеску було витрачено належним чином.
  • Третій внесок у розмірі 450 000 євро (30%) сплачується після подання фінансового звіту та описової частини, яка підтверджує, що перший внесок був повністю та належним чином витрачений, і принаймні 80% другого внеску було витрачено належним чином.

Залишок у розмірі 300 000 євро (20%) виплатять після подання остаточного описового та фінансового звіту, який повинні подати не пізніше ніж через шість місяців після завершення проєкту.

Міська рада поверне гроші Фландрії, якщо порушить умови угоди

У тексти угоди також вказано, що Львівська громада повинна повернути благодійну допомогу якщо не дотримається умов, на яких було надано грантові кошти, або якщо використає гроші для інших цілей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності