25 американських хірургів почали оперувати українців у Центрі “Незламні”

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Хірурги безплатно лікують цивільних та військових українців з травмами голови, шиї та верхніх кінцівок, які постраждали внаслідок війни

Понеділок, 13 листопада, став першим днем операцій в рамках американської місії пластичних та реконструктивних хірургів “FACE TO FACE”. Закордонні хірурги разом з з українськими лікарями Національного реабілітаційного Центру “Незламні” безкоштовно оперували пацієнтів. Про це повідомили в Першому медичному обʼєднанні Львова.

У рамках третьої американської місії в Україні до центру “Незламні” приїхали 25 провідних лікарів. Безкоштовно оперувати українців зголосилися пластичні, щелепно-лицеві та реконструктивні хірурги, отоларингологи, ортопеди та офтальмологи. Про це напередодні повідомляли в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

“Наша основна мета — допомогти найважчим пацієнтам з мінно-вибуховими травмами, а також передати досвід виконання найсучасніших технологій українським лікарям”, — сказав Манош Абрагам, доктор медицини, керівник гуманітарного підрозділу AAFPRS та відділення отоларингології та хірург.

13 листопада оперували одночасно трьох пацієнтів. З одним пацієнтом працюювали щонайменше 10 спеціалістів: хірурги, анестезіологи, медсестри та асистенти. Тривалість кожного втручання зайняла від 10 до 15 годин.

Загалом за п’ять операційних днів американські хірурги разом з українськими планують прооперувати 30 українців з травмами голови, шиї та верхніх кінцівок. Пацієнтами стали військові та цивільні з різних регіонів України, які постраждали внаслідок війни. Усі втручання для людей є абсолютно безоплатними. Попередньо пацієнтів проконсультували та обстежили.

“Особисто для мене складно бачити багато молодих людей з надзвичайно складними травмами, з якими вони будуть боротися протягом усього свого життя. Мабуть, це зачіпає найбільше. Саме тому основною нашою метою є скоригувати ці травми та допомогти їм”, — поділився Григорій Машкевіч, пластичний та реконструктивний хірург з Нью-Йорка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності